I'm fine

Hello readers ! I'm back again . Today entry is I'M FINE . But are you really fine ebby? Go ask yrself first before you said , you are fine .:)  I dont knw what happen to me today . Maybe bcs of the what happen last night . Me kali yang cepat EMO . lol , benda kecil jak pun tu . Yes , even benda kecil it's hurt tho . Salah if you try to attract the attention from someone yang kau sayang? Sometimes ebby want to give up , but then ... ebby fikir better fikir masak-masak tentang benda macam ini. DIA TU ORANG YANG KAU SAYANG SEKARANG . BENDA INI TAK MAIN . EVEN DIA BELUM READY LAGI . KAU KENA KUAT . BUT SAMPAI BILA? KAU PUN ADA PERASAAN EBBY . . Thanks Gabby , sebab suruh ebby sabar dengan semua ini . I don't know , macam mana nak get thru all this . TBH , after break with MJ . ebby lama dah x sedih macam ni . :') Takpa lah ebby , kau kan kuat :)

I MISS YOU . i will not saying that anymore . Kalau benda tu pelik tuk kamu or awful or blabla . I will stop that . Saya akan diam2 rindukan kmu , without say that again . Sokey , if kau yang happy . Tu lah yang penting. Sebab keja ebby is  , to make sure people that you love (( HAPPYYYY) . Pelik ? no , benda ini tak pelik pun skrang . Nasib x buat apa2 tuk dia . Like my cousin , dia sngup buat apa tuk laki tu . Last2 laki tu curang dgn dia .  I dont know gais , JUST PRAY FOR ME AND FOR THIS RELATIONSHIP . IM DONE !  i will back again .


goodbye .

(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

Love you .

Hello readers ! Lama tak Berjumpaaa ! Ebby hope korang sehat ! Today entry ebby . Love you . Yes , i love you ! HAHAHAHAHAHAH okey , last sunday .. I meet my Crush or BABE . Tbh , i tot Gee tak datang that mass . Hm okey , thanks for surprise me . Sebab dia pun cakap , maybe saya tak datang. Hmmmmm Thanks Again . After mass , me jumpa Gee and Ngek sekali . Bcs i want to pass the book for them .Thanks for the awkward faces . Don't worry gais , nanti ebby bagitahu if me and Gee jadi couple or not okey? Sekarang , ebby happy dengan dia . Eventho , kita ni belum ada ape-ape .Thnks sbb ada dengan ebby . Lol , banyak ceta pulak kali . I think , i need to stop here . Next time ebby update lagi okey? See you later .Sayonaraaaa readers . 

(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

Hello Saturday !



Hello readers ! I'm free today , so let's start a new story for Today ! Yeayyy , it's weekend and time to spend time with your family or someone . For me , i love saturday so much . Why? Because tmr is SUNDAY . Relaxing time for me and others people who work like me .
--------------------------------------------------------------------------------------------

What i'm doin with my weekend?
- Spend time with my family
- i will stick with my fone ( WHATSAPP OR TWITTER )
- Wrote my own song ,when i'm free .
- Make a cover for my IG or maybe youtube . ( Request any song )
- SLEEP
- Cook
- Reading a book ( If i'm free )
- Spend time with someone . LOL ( friends )



Maybe i will not post any blog for tmr . Because i will super busy with my family . I will post new blog on Monday again . I will share any interested story with you gais .Sayonaraaaaa readers ! Have a great day .

(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

First love


Hello , i'm back . OKEY , hari ini .. ebby akan share tentang first love ebby :)  WOOTS ! Semua ada first love , first kiss , first meet , or blabla . HAHAHAHA Dalam entry kali ini , ebby akan ceta serba sedikit tentang first love ebby yang dulu . Kalau cinta monyet tu , memang ada masa sekolah dulu . First love ebby tak lah seindah ceta korang kot .... LET START !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2010 OCTOBER - first meet dengan First love ini
Dia plan jumpa selepas ebby habis class . Masa itu , ebby still belajar lagi . Taking diploma in Hotel management . Memang nervous giler , sebab b4 ni ... kitaorg just contact thru SMS , AND CALL . wait , masa itu belum ada whatsapp or wechat or blabla . Facebook and twitter ada lah . Dulu dia  di kuching . Long relay juga ini dulu . 3 or 2 months kitaorg jauh .Then finally , we meet ! woots . Happy lah juga . Then after class tu , ebby spend time dengan dia dekat cafe yang berdekatan collage ebby tu . Kitaorg lepak till kul 5 Petang . Then , what happen? Cuba teka? hm , chill lah . Dia tak buat apa2 lah . Just a sweet kiss dekat forehead ebby jee . Sweet right? Mesti korang fikir lain tadi. Dalam tahun 2010 tu , dia belum ada keja . Dia spend time dengan ebby and teman ebby study if revision dengan kawan . Even my friends , know this guy . 

2011 JANUARY -DECEMBER 
Now he got part time job dekat Hotel . Bila habis shift , dia pasti datang jumpa ebby . Even masa itu , ebby bit susah mok jumpa . He still can understand my situation . Masa itu juga , ebby still study and belum ready mok kenalkn dia dengan family. My family rules masa itu , u need study first then baru boleh ada boyfriend . But benda ini kita tak jangka akan berlaku . In love with someone . :) Kitaorg couple macam biasa, texting and calling . Before balik , memang tak miss kiss forehead ebby dia bagi . Dia tunggu sama bila abang datang amik ebby balik class . Ofc my abang tak tahu tentang ini juga . Funny right? Sometimes kitaorg tukar baju for a week . Exchanged gitu . Lol .Dia memang sweet , baik , and respect me . Till lah dia buat hal dengan ebby . Tipu lah if couple korang tak pernah gaduh . Dalam masa yang sama itu , adalah kitaorg gaduh , but then ktaorg baik lagi . :)

2012 0CTOBER  
This year was a sad day for me . Kitaorg akhirnya BREAK . Sebab dia minta break dengan ebby . Dulu masa gaduh , dia salu bangkitkan hal tentang BREAK ini . Then , sebab tak tahan lagi ...FINALLY I SAY YES KITA BREAK .Masa tu tengah calling , ebby off my fone till morning . Buka fone , i got a lot text and missed call from Him . Maybe masa itu , ktaorg tak fikir dengan baik . Ebby yang tak tahan dengan sikap dia . Then fews day past , dia cuba PM one guy yang cuba rapat dengan ebby ini . I still remember the words i say to him " Buang masa jak kau sibuk pasal aku lagi " . Then after that he ask to meet me for the last time . So , ebby jumpa lah dia . Rupanya dia bagi teddybear yang dia janji mok bagi dulu . After he gave the teddybear ,ktaorg lost contact :') .


2017 AUGUST 
After few years past , dia balik lagi contact dengan ebby . Did you believe that? He try to contact again thru FACEBOOK( MESSENGER) . Asking for my number sbb mok whatsapp . I'm okey if mok kawan . Then till today ,ebby still berbaik and jadi kawan dia . Siapa cakap Ex tak boleh berkawan? Plus dia dah ada gf okey? 

Moral of story , yes dia akan stay as my FIRST LOVE . Eventho dia bukan lelaki yang pertama buat ebby JATUH CINTA . And ebby akan sentiasa ingat dia , walaupun ktaorg sekarang dah tiada apa2 . Ebby dengan dia okey dah sekarang. Tiada dendam and we will stay as a friends. Thanks for everything and Hope awak selalu bahagia dengan pilihan awak eh ! :) Sayonaraaaaaa Readers . Ebby post ini bukan sebab still ada rasa suka tau , just nak share macam mana first love ebby . Hope you enjoy read this blog ! byeeeeeeeeeeeeeee.


(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

Thank you


Hello Readers! I'm back again ! Okey , Thank you . Our story for today ! Let's start ! 

Okey , why ebby said THANK YOU? Today entry , ebby nak said thanks dgn someone ni . Eventho dia tak tahu , apa yang dia telah buat sampai ebby cakap Thankyou tadi . Yeay , i know .. yang ktaorg ini baru jee kenal . Yes , maybe belum kenal giler lah . But i know this person memang baik . Tanpa disedari , when ebby sad .. dia ada tuk ebby . And he try to make me smile when me gaduh wif gee . HAHAHAHAHHAHA annoying mmg annoying this person . Glad to know you ngek . Yeah , ebby akan bersabar dengan apa yang akan ebby lalui selepas ini . YOU WILL BE MY BEST FRIENDS . Ebby jarang ada BFF . Bcs ebby susah nak percaya orang yang betul ikhlas kawan dgn kita . Maybe the past yang buat ebby macam ini . So , move on jee lah . WE NEED TO TRUST PEOPLE , EVEN SOMETIMES IT HARD THO . YOU CAN DO IT .


Once again , ebby want to say thank you . Hope kita will always stay as A BEST FRIEND .. Jangan ngegeh sana aok? i need to go now . Okey sayonaraaaa readers . 

(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

HELLO AUGUST 2017 !

Hello AUGUST ! WE MEET AGAIN ! New Month , new Chapter BEGIN ! I just need a new days , a new Boyfriend! lol Kiddin . I just need my family , my Gee and People i love is always stay and always love me .Hope August be nice to me And Love me okey august ! 
 --------------------------------------------------------------------

Love story? August? Me and Gee still Friends . Belum declare apa-apa lagi. Sabar okey? If ada apa-apa , nanti ebby share lagi okey? Yes even kitaorg macam ni , ebby still happy sebab dia still ada masa chat ,always there when ebby really need someone to make me forget the sadness happen . Thanks again gee , i hope you will always there and sabar dengan perangai ebby yang bit NGEK ini . I'm manja , i know that. Always Merajuk ,, and always makes you Marah sometimes kot . And , semalam ebby tanya , apa yang buat kamu suka ebby? Then you just answers. " something u feel , but cant see " .

Sometimes i feel , yang gee tak sayang ebby . Sorry if overthinking macam ini . :( But FYI, i really sayang this cute relay . Even you just anggap this CRUSH punya relay .I really hope one day , KITA BOLEH JADI LEBIH DARI ITU .OKEY? DONE TALK ABOUT LOVE .
--------------------------------------------------
About family? I love my family . Walaupun terjadi banyak krisis yang melanda bulan yang lepas . I hope this month , everything will be fine .May God bless MY FAMILY . 
----------------------------------------------
I think . i will stop here .Thanks for reading my blog ! I will back soon. Sayonaraaaaaa Readers 

(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

COPYRIGHT @ AMOII EBBY2012