#230 JIMAT TAPI CANTIK .:)


kelihatan cantik semestinya menjadi idaman setiap individu ,baik lelaki mahupun perempuan.Sebab itulah, kini semakin ramai yang mulai memberikan penekanan terhadap aspek penjagaan diri. Saya ingin berkongsi serba sedikit rahsia berjimat tapi masih mampu membuat anda kelihatan lebih menawan dan cantek . jum2 terokai sama2.:)


-minyak kayu manis .
buat yang gemar menggunakan pelembap bibir pulak , anda boleh jugak menggunakan kayu manis
dan pasti akan berpuas hati dengan hasilnya . bahan2 semula jadi sebenarnya jika digunakan tuk
kecantikan memang sesuai kerana tiada cmpuran bahan kimia dan baik tuk kesihatan kulit.
-Minyak wangi .
Jika minyak wangi yang dipakai hampir kehabisan , jgn trus dbuang begitu sahaja. Anda boleh
cuba tuangkan sedkit air ke dlm botol tsebut dan semburkan pada tubuhnya. Malah ,anda
akn dapati wangianya masih berkekalan seperti sebelumnya. wlaupn tak pat bertahan lama ,
tapi sekurangnya pat membantu anda bertahan hingga ujung bulan tuk beli yang baru .
-Barangan mekap up
Semestinya mekap up merupakan kawan baik kepada setiap wanita . Meka mesti menggunakan
mekap up tuk membuat wajah mereka kelihatan lebih menarik dan cantik dipandang oleh orang lain . Tetapi , bagaimanakah tuk berjimat ketika menggunakan mekap up nie supaya bertahan lebih lama? caranya ialah :
brangan mekap seperti bedak.eyeliner/dan sebagainya boleh kamu jimatkan penggunanya.
caranya mudah saja , tidak perlu memakainya berlebihan , ttpi jika disapu secara nipis2 pun sudah memadai asalkn ia menampilkan perbezaan pada wajah . dengan ini , barangan mekap up anda pasti tahan lebih lama.


-Gel mandian .
sekiranya anda selalu menggunakan gel mandian , apa kata kalau anda bertukar sahaja ke sabun mandi berbuku . ini kerana gel mandian selalunya cepat habis berbanding sabun mandi berbuku . Dan harganya pun lebih mahal berbading gel mandian.


-Syampu
Anda boleh mencuci rambut dua hari sekali , bukan saja pat menjimatakn kuantiti syampu ttp turut mengekalkan kesihatan rambut . lagipun menggunakan syampu setiap hari boleh membuat rambut anda rosak/kering, dan putus2. Jika ingin memilik rambut yang sihat , tak perlulah menggunakan syampu selalu yeah ?P/S: Harap2 tips2 yang saya kongsi ini dapat membantu sesetengah pihak .:) Ini dilakukan secara ikhlas . Jika anda ingin mengunnakan tips diatas seperti boleh jugak . Banyak lagi yang dapat anda gunakan secara jimat . Dengan berjimat , anda juga boleh kelihatan cantik .:)

SEKIAN .


(。◕‿◕。) Enjoy read my blog.Follow me k?(。◕‿◕。)

No comments:

COPYRIGHT @ AMOII EBBY2012